Szemgolyóra hízott a kancsal oposszum

2011.01.31. 18:41
Szigorú diétán van Heidi, a világhírűvé vált kancsal oposszum: az új étrend révén az állat épp a védjegyévé vált kancsalságától szabadulhat meg.

A túlsúlyos fekete-fehér oposszumot salátán, répán és sovány csirkehúson tartják, hogy apadjon a zsírrétege, amely feltételezések szerint szemeinek furcsa állását okozta - mondta a lipcsei állatkert szóvivője hétfőn.

"Heidi azóta diétázik, hogy tavaly májusban hozzánk került" - mondta Maria Saegebarth. "Szemei talán normálisan állnak majd, de ezt most még nem tudjuk" - tette hozzá.

Az éjszakai erszényes eddig 400 grammot fogyott - tudatta a szóvivő, megjegyezve hogy Heidi már sokkal természetesebben tudja használni lesoványodott farkát mászás közben.

Heidi feltételezések szerint kölyökkori rossz étrendjének köszönheti kancsalságát, szemei mögött nagy tömegben rakódhatott le zsír.
A két és fél éves állat Knut a jegesmedve és Paul a focikedvelő jóspolip után Németország kedvencévé nőtte ki magát azután, hogy a Bild című tömeglap decemberben fotókat közölt róla. A Facebook közösségi portálon már 285 ezer követőt számlál.

Hírneve már az Egyesült Államokba is eljutott, még egy Oscar-díjról szóló televíziós műsorba is vendégül hívták február 27-re. Az állatkert azonban leszögezte, hogy az oposszum nem kel át az óceánon, legfeljebb egy bejelentkezésről lehet szó.

  • Tippek
  • Hírek