A Dunába borult egy ladik, egy kislány meghalt

2011.02.05. 09:33

Érsekcsanád és Veránka szigete között a Dunába borult egy csónak melynek utasai közül egy kislányt már csak teljesen kihűlt állapotban tudtak a vízből kimenteni. A gyerek teste 29 fokra hűlt le, s a mentősök már nem tudták a légzését újraindítani.

A kislánnyal utazó öt felnőttet az utolsó pillanatban húzták ki a vízből pénteken este - mondta Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki véletlenül épp a szigeten volt, mikor a szerencsétlenül jártak kiabálni kezdtek.

"Veránka szigetén, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat üdülőjében turisztikai fórumot tartottunk, melynek végén az üdülő vízibuszával indultunk vissza a Bács-Kiskun megyei oldalra, én azonban a többiektől egy véletlen folytán lemaradtam és ekkor hallottam meg a Duna közepe felől a kiabálást" - emlékezett vissza a történtekre Bányai Gábor.

Bányai azonnal szólt a hajón tartózkodó hajóvezetőnek és a matróznak, és egy kishajóval a vízbe borult család segítségére siettek.

"Nehéz megbecsülni mennyi idő telhetett el, de az biztos, hogy elég hosszú ideig tartott, míg a keresőlámpával az öt felnőttet sikerült a sötétben a kishajóba beemelni, majd a kislány már mozdulatlan testét is kihúzni a vízből" - mondta a közgyűlés elnöke, aki a kihűlt gyereket személyesen vette ki a vízből.

A felnőtteknek is már csak perceik lettek volna hátra, mert a jéghideg vízben lehetetlen lett volna, hogy a partra ússzanak.

Bányai szerint mire a partra értek, megérkeztek a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is, a felnőtteket pedig azonnal kórházba szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport