Nyomoznak egy másfél éves kisfiú halála miatt

2011.02.07. 20:21
Halált okozó testi sértés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy másfél éves devecseri kisfiú halálával kapcsolatban, hangzott el hétfőn este a Magyar Televízió Híradójában.

A Híradó tudósítása szerint múlt szerdán vitték el a szülei a már eszméletlen állapotba került gyereket a devecseri egészségházba, ahol kiderült, hogy a kisfiúnak súlyos agysérülése van; az orvos három különböző sérülést is talált a fején. A kisfiút Devecserből mentőhelikopter vitte a győri kórházba, ahol a gyerek csak pénteken került olyan állapotba, hogy megoperálhassák, de már nem tudták megmenteni az életét.

Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa azt mondta: vizsgálataik megmutatták, hogy a gyereknek egy koponyatáji sérülése volt, ezt meg is kellett operálni, de a kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később, múlt vasárnap meghalt.

Frankó Marianna a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a elmondta: szerdán segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ismeretlen tettes ellen eljárás, és mivel vasárnap meghalt a kisfiú, ezért halált okozó testi sértés gyanúja miatt nyomoz most már a rendőrség.

Játék közben elesett

A szülők azt mondták a rendőröknek, hogy a gyerek játék közben elesett, és beverte a fejét az ágy sarkába. A Híradó úgy tudja, hogy a kisfiú arcán, halántékán és tarkóján is sérülés nyomai látszódnak.

A nyomozók egész nap tanúkat hallgattak ki, a helyszínelők pedig bántalmazás nyomait keresték a gyerek szüleinek a házában. A kisfiúnak korábban is voltak sérülései, egyszer combcsonttöréssel került kórházba. A szülőket a nyomozók eddig csak tanúként hallgatták ki, de ha bebizonyosodik, hogy a gyerek bántalmazás következtében vesztette életét, akkor a szülőket gyanúsítottként fogják kihallgatni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport