Tasnádit rablással, önbíráskodással vádolják

2011.02.07. 15:28
Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Pétert és társa ellen jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás bűntette miatt. A vádirat szerint a vállalkozó tavaly májusban 10 millió forintot adott át az üzleti partnerének, hogy utóbbi abból aranyat vásároljon, amelyet haszonnal elad. A pénzzel viszont nem tudott mindig elszámolni.

Tasnádi Péter és társa ellen a VI. és VII. kerületi Ügyészség emelt vádat. A vádirat szerint a vállalkozó tavaly májusban 10 millió forintot adott át üzleti partnerének, aki vállalta, hogy a pénzből aranyat vásárol, majd azt haszonnal eladja és napi rendszerességgel elszámol Tasnádi felé. Az elszámolási vita júliusban kezdődött köztük, amikor már nem voltak rendszeresek a fizetések.

Ekkortól a vádlott a teljes 10 millió forintos tőke visszafizetését követelte, úgy, hogy azt napi 50 ezer forint összegekben kellett a sértettnek törlesztenie. Tasnádi ezután rendszerességgel telefonon szidalmazta és fenyegette üzleti partnerét, aki így a törlesztéseket apróbb késedelmekkel ki is fizette, még ha a módszer jogszerűségét vitatta is.

Tasnádi és társa szeptember végén más nevében üzleti találkozóra akarták csalni áldozatukat, megjelentek az irodájában, ahová azonban helyette testvére és annak egy ismerőse ment el, aki hozta az üzletkötéshez előzetesen megbeszélt 3 millió 200 ezer forintot is. A vádlottak végül őket fenyegették meg, majd elvették a pénzzel teli táskát és távoztak. A sértett ettől kezdve nem fizetett, annak ellenére, hogy Tasnádi még napokig fenyegette.

A vállalkozó továbbra is előzetes letartóztatásban van, az eljárást ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja.