Belehalt a fenékinjekcióba

2011.02.09. 10:32

Nyomoz az amerikai rendőrség egy angol lány halála ügyében, aki egy fenékformásító eljárásra utazott az Egyesült Államokba - írja a BBC.

A húsz éves lány Londonból utazott Philadelphiába szilikoninjekció-kúrára, ahol egy, a reptérhez közeli hotelben hajtották végre rajta a kezelést. Kevéssel később viszont mellkasi fájdalomra és légzési nehézségekre panaszkodott, ezért egy közeli kórházba vitték, ahol pár óra múlva meghalt.

A nyomozók szerint az eljárásra az interneten keresztül lehetett jelentkezni és ugyanitt intézték a szobafoglalást is. Az AP hírügynökség szerint a rendőrség két nő után nyomoz.

A lány egyébként nem egyedül, hanem három barátnőjével utazott, akik korábban már átestek ugyenezen a fenékformásító kezelésen. A mostani alkalommal egyikük ajaknagyobbítást kért.

A megyei halottkém még nem hozta nyilvánosságra a boncolási eredményeket. A Guardian információi szerint a két gyanúsítottnak nem volt engedélye, és vizsgálják azt is, hogy egyáltalán milyen szert használtak az injekciózáskor.

A folyékony szilikon kozmetikai célú alkalmazása egyébként nem ajánlott az Egyesült Államokban. 2009 márciusában egy New York állambeli nőa fenti esethez hasonlóan, tüdőembóliában halt meg, mert a fenekébe és combjába fecskendezett szilkon a tüdejébe jutott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport