Járókelők közé rohant egy autó, hárman meghaltak

A Vágóhíd utcai megállóban várakozó emberek közé csapódott egy furgon hétfő délután. Hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek. A 25 éves sofőr állítólag elaludt a volánnál.

Hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek hétfőn a főváros IX. kerületében, amikor egy furgon a buszmegállóban várakozók közé hajtott. A baleset délután fél négykor történt a IX. kerületben, a Soroksári úton. Két sérült haláláról először a Péterfy Sándor utcai Kórház ügyeletvezető főorvos számolt be, majd a Merényi Gusztáv Kórházba szállított sérült is meghalt.

A baleset a Vágóhíd utcai egyik megállóban történt, mondta a BKV fődiszpécsere, aki szerint az egyik elgázolt ember a szomszédos végállomáson várakozó 2-es villamos oldalának csapódott.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban halálos áldozatokról még nem számolt be, úgy lehetett tudni, hogy hat sérültje van a balesetnek. A három ember a kórházba szállítást követően vesztette életét.

Győrfi korábban azt mondta: a hat ember közül négyen életveszélyesen, ketten súlyosan sérültek meg. A négy életveszélyes sérült között két nő és két férfi volt, a súlyos sérültek férfiak. Az életveszélyes sérültek koponya-, mellkas- és végtagsérüléseket szenvedtek, a két súlyos sérült lábszár- és combtörést szenvedett. Valamennyien felnőttek. Három különböző budapesti kórházba szállították őket. A személyautó vezetője nem sérült meg, tette hozzá a mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi azt mondta: a jelek szerint az autó több tíz métert tett meg a járdán. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője szerint egy embert a közelben várakozó villamos alól kellett kiszabadítani, mert beszorult a lába a jármű alá. A furgon végül a közelben lévő villamossíneken állt meg, tette hozzá.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a sofőr elaludt a volánnál. A 25 év körüli fiatalember állítása szerint egész éjjel úton volt, azért volt fáradt. A BRFK szóvivője megkeresésünkre hétfő este egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezt az értesülést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a sofőr a Lágymányosi hídról hajtott le, és fordult rá a Soroksári útra a baleset előtt.

A BKV fődiszpécsere elmondta: a baleset helyszínelése miatt a 23-as, 23E jelű, az 54-es és 55-ös autóbuszok megállóját áthelyezték, a 2-es és 24-es villamosok pedig csak egy vágányon közlekednek a végállomásnál. A baleset miatt késésekre kell számítani, de a járművek folyamatosan járnak. A mentésben húsz fővárosi tűzoltó segített.