113 baleset egy nap alatt

2011.03.06. 11:08
A közutakon az elmúlt 24 órában 113 baleset történt, hárman meghaltak. Záhonynál akár hétórás torlódásra is számítani lehet a határ mindkét oldalán.

Több mint 110 baleset történt az ország útjain szombaton. Ebből három halállal végződött, hatan súlyos, 28-an könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnapi összesítése szerint Magyarország közútjain az elmúlt nap összesen 113 balesethez kellett mennie a rendőröknek. Ezalatt hárman haltak meg, 34-en pedig megsérültek: 6-an súlyosan, 28-an pedig könnyebben. Ezeken felül 76 olyan baleset is történt, amikor senkinek sem esett baja, anyagi kár viszont keletkezett.

Záhony határátkelőhelyen ismét 60-180 perces forgalomtorlódás várható a személy- és a teherforgalomban, belépő és kilépő irányban is - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája vasárnap reggel az MTI-vel. Ugyanakkor a Független Hírügynökség úgy tudja, hogy továbbra is hét óra várakozási időre kell számítani a teherforgalomban a záhonyi határállomáson, az Ukrajna felé kilépő oldalon.

A teherforgalomban szombaton növekedett meg a várakozási idő, amit az okoz, hogy ukrán oldalon szigorították a vámvizsgálatot. Hetek óta szinte menetrendszerűen, hétvégre torlódnak össze a kamionok a kilépő oldalon. Február elején 6 kilométer hosszan, több száz jármű várakozott az átjutásra 20-24 órát.

A személyforgalomban Záhonyon kívül Tiszabecsnél van fennakadás, egy-egy órát kell várni a kilépésre. Beregsurány és Barabás közúti határátkelőhelyen pedig szintén kialakulhat egyórás torlódás, a délelőtti órákban belépő, a délutáni órákban a kilépő irányban.