Őrizetbe vettek egy tinédzser prostituáltat futtató férfit

2011.04.01. 12:17

Prostitúcióra kényszerített, heteken át bezárva tartott, és többször meg is erőszakolt egy fiatal lányt egy 27 éves férfi Nyíregyházán - közölte a rendőrség pénteken.

A nyomozás adatai szerint a férfi meztelen képeket is készített a fiatal lányról, melyeket egy örömlányokat hirdető internetes oldalon használt - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados hozzátette: a 17 éves, intézetben nevelkedő, de szinte állandóan szökésben lévő lány azt vallotta: pénztelensége miatt először önként vállalkozott prostitúcióra, amit később hiába próbált abbahagyni. Futtatója kezdetben kedvesnek tűnt, de végül minden bevételét elvette, ha pedig nem úgy dolgozott, ahogy az a férfinek tetszett, életveszélyesen megfenyegette.

A lány egy idő után elmenekült futtatója bérelt lakásából, és másutt, saját maga próbált prostitúciós tevékenységből megélni. A férfi februárban azonban rátalált egy ügyfélként jelentkező barátjával, kést tartottak a nyakához, és erőszakkal magukkal vitték.

A szóvivő tájékoztatása szerint a 27 éves gyanúsított nem elégedett meg a kitartója által naponta megkeresett több tízezer forinttal, többször meglopta az éppen a lánnyal lévő kuncsaftokat, emiatt külön eljárás folyik ellene.

A lánynak végül március 25-én sikerült megszöknie fogvatartójától, aki többször meg is erőszakolta. A férfit a rendőrség személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, üzletszerű kéjelgés elősegítése, kitartottság, illetve tiltott pornográf felvétellel visszaélés megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését. Társa szabadlábon védekezhet.