Gázrobbanás a VII. kerületben

2011.04.06. 11:32 Módosítva: 2011.04.06. 17:07

Gázrobbanás történt a VII. kerületi, Nefelejcs utca 19-ben szerda délelőtt. A helyszínen ötven tűzoltó dolgozott, a Nefelejcs utca Péterfy Sándor és István utca közti szakaszát teljesen lezárták. A ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embert ki kellett költöztetni.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: két sérültet vittek el a helyszínről a baleseti intézetbe. A két nő nem közvetlenül a robbanásban sérült meg, hanem a rájuk omló törmelékek okozta törések miatt kellett a közeli baleseti intézetbe szállítani őket.

Egy szemtanú telefonnal készített képe a 2. emeleti lakásról
Egy szemtanú telefonnal készített képe a 2. emeleti lakásról

A kétemeletes ház második szintjén történt a robbanás. A 30 négyzetméteres lakás teljesen megsemmisült, a szomszéd lakásban is komoly károk keletkeztek, leszakadt a födém, és megsérült a tető is. Az utcafrontról semmilyen sérülés nem látszik. A lakók csak a tűzoltókkal mehetnek be az utca lezárt szakaszába, bár a kerület polgármesterét, Vattamány Zsoltot azért beengedték a rendőrök a lezárt területre.

A polgármester elmondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás hatvan lakója kaphat ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

SZT 9632

Az egyik szomszédos ház lakója elmondta: hatalmas csattanást hallottak, nagyon hangos volt a robbanás, azt hitték, itt a világvége. A tűzoltók egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a robbanást.

Vető Marietta, a VII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke szerint a gáztűzhely meghibásodása okozhatta a detonációt.