Alsógatyában fogták el a zámori sorozatrablót

2011.04.11. 15:57

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki az elmúlt hetekben több bankot is kirabolt a fővárosban és Pest megyei településeken. A 39 éves pusztazámori férfit egy érdi hotelben kapták el múlt pénteken.

A rabló először március 18-án lépett akcióba, ekkor Sóskúton rabolt ki egy pénzintézetet: az alkalmazottakat fegyverével megfenyegette, majd több mint egymillió forintnyi zsákmányával egy sötétzöld, lopott rendszámú autóba ült és elhajtott.

A férfi március 31-én ismét bűncselekményt követett el, ekkor egy tarjáni fiókból vitt el másfél millió forintot. A férfit egy április ötödikei rablási kísérlettel is meggyanúsították, ez a támadás azért hiúsult meg, mert a fővárosi bank biztonsági őre nem engedelmeskedett neki. Egy nappal később Biatorbágyon már több sikerrel járt: itt újabb másfél millió forintot zsákmányolt.

A nyomozók a tanúvallomások és a biztonsági kamerák felvétele alapján azonosították a bűnözőt, akire április 8-án éjjel csaptak le egy érdi hotelben, ahol megtalálták az autót és több olyan eszközt is, melyet a rablásoknál használt.

A sorozatrablót a Budakörnyéki Bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte - számolt be a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn, közös sajtótájékoztatón.