Gumicsónakban csempészett volna cigarettát

2011.04.11. 12:11

Mintegy 63 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Tiszán egy vízen cirkáló, illetve a folyó partján elrejtett gumicsónakban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn.

A pénzügyőr nyomozók és a vízirendészet járőrei szerdán este ellenőriztek a folyó Nagyar és Szatmárcseke közötti szakaszán egy gumicsónakot és az azon tartózkodó magyar állampolgárt - ismertette Uzonyi Sarolta főhadnagy.

Az ellenőrzéskor nagy mennyiségű adózatlan cigarettát találtak, majd egy másik, a folyó partjára kikötött gumicsónakra bukkantak, amely szintén cigarettával volt megrakva. A két csónakból összesen hatvanezer doboz különféle márkájú, összesen mintegy 63 millió forint értékű cigaretta került elő.

A csempészett cigarettát, valamint a szállítására használt csónakokat lefoglalták. A gumicsónakon tartózkodó személy ellen jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a vámhivatal; a bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - jegyezte meg a vámhivatal regionális sajtószóvivője.