Csuklyában támadt idős ismerősére egy gyerek

2011.04.18. 17:08
Csuklyában, az éj leple alatt támadt idős ismerősére egy 13 éves gyerek Fejér megyében. A fiú egy késsel hadonászott, pénzt akart. Végül néhány ezer forinttal és egy fél doboz cigarettával távozott. Az idős férfi azonban felismerte, és a nyomkövető kutyák is szagot fogtak.

A lajoskomáromi idős férfire otthonában rontott rá a fiatal a napokban. A tulajdonos csörömpölést hallott, majd azt vette észre, hogy egy csuklyát viselő fiatal belép a szobájába, és pénzt követel tőle. A támadó felkapott egy kést a szekrényből és hadonászni kezdett vele.

Miután magához vette a férfi 3 880 forintját és fél doboz cigarettáját, átmászott a kerítésen majd kerékpárra pattant és távozott. A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy hangja, valamint mozgása alapján felismerte támadóját. Az a 13 éves helybéli fiú volt, aki segíteni szokott neki a kerti munkákban.

A helyszínről a rendőrök nyomkövető kutyát indítottak, aki a éppen ahhoz a házhoz vezette őket, ahol a fiú lakott. Miután meghallgatták a bűncselekménnyel kapcsolatban, elismerte, hogy ő támadta meg az idős embert, és, hogy pénzt hozott el tőle.

A rendőrség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást. A fiú azonban nem vonható felelősségre, mivel még gyermekkorú - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.