Öt év börtön a rendőrökre kisbaltával támadó férfinak

2011.04.19. 19:20

Öt év börtönbüntetésre ítélte kedden első fokon a Pest Megyei Bíróság azt a ceglédi férfit, aki 2009-ben volt feleségére, majd két rendőrre támadt. A bíróság nem látta megalapozottnak az emberölési szándékot, így a börtönbüntetést hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli testi sértés miatt szabta ki.

Az 55 éves Gyarmati János a válás után - a vádirat szerint - nem tudta házasságának felbomlását feldolgozni, féltékenykedett volt feleségére, akit különköltözésük ellenére is rendszeresen hívogatott, többször megöléssel fenyegette.

A férfi 2009 júliusában egyik este magához vett egy kissé rozsdás kisbaltát és volt neje udvarába osont, ám a házban tartózkodó nő észrevette és segítséget kért a rendőrségtől. Gyarmati a kiérkező két rendőrre támadt, és csak két másik járőr segítségével tudták megfékezni.

Noha a vádirat szerint csupán a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy a megtámadott rendőrök nem szenvedtek súlyos, akár életveszélyes sérüléseket, a bíróság úgy vélte, nem megállapítható az emberölési szándék.

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a Pest Megyei Bíróság. Az öt év börtönre ítélt férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.