Turek jogerősen kiadható Szlovákiának

2011.04.20. 14:01 Módosítva: 2011.04.20. 14:30
Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróságnak azt a döntését, amivel engedélyezte a budapesti éjszakában Turek néven ismert H. Sándor kiadását Szlovákiának.

A Fővárosi Ítélőtáblán az MTI-nek megerősítették: a táblabíróság helybenhagyta a Fővárosi Bíróság döntését, és az iratokat megküldték az első fokon eljáró bíróságnak.

A Népszabadság korábban arról számolt be, hogy a Fővárosi Bíróság még április 6-án egy 2010-es kábítószerüggyel és az 1999-ben tíz halálos áldozatot követelő dunaszerdahelyi maffialeszámolással összefüggésben engedélyezte a férfi kiadását.

Akkor a lap azt írta, hogy a döntés minden jel szerint része annak a két ország rendőrsége és titkosszolgálata között létrejött titkos megállapodásnak, amelynek keretében Szlovákiában már csak a Legfelsőbb Bíróság döntésén múlt, hogy kiadják-e a Magyarországon számos súlyos bűncselekménnyel összefüggésbe hozott Jozef Roháčot. A lap megjegyezte: a viszonossági alapon történő kiadatás tényét mindkét ország hatósága tagadja.

Jozef Roháčot végül három nappal ezelőtt hozták Magyarországra, előzetes letartóztatását szerdán elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság. A döntés ellen fellebbeztek, így az nem jogerős.

Fülöp Tamás ügyvéd közölte: védence a tárgyaláson azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűncselekményt.