Beteghez érkező mentőautóra támadtak Cegléden

2011.05.01. 18:54

Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este, közölte Győrfi Pál, a szervezet szóvivője. Fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. A mentők öt percen belül ki is értek, de munkatársaik a szóvivő szerint nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál találkoztak egy körülbelül 15-20 fős társasággal, amelynek tagjai odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni-verni kezdte a járművet.

A mentők ekkor visszatolattak az utca végéig, és segítséget kértek a rendőrségtől. Mint mondta, a fiatalembert - akihez riasztották őket - végül meg tudták vizsgálni, nem volt rossz állapotban. Hogy pontosan mitől lett rosszul, azt a kórházban fogják kivizsgálni.

Győrfi Pál azt mondta: feljelentést tesznek az ügyben, mert szerintük nemcsak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak történt, hanem akadályozták is a mentőket abban, hogy ellássák a feladatukat. Győrfi szerint a történtek miatt másfél órán át nem tudott részt venni az esetkocsijuk az ügyeleti munkában.

A Ceglédi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást az ellen a férfi ellen, aki ütlegelte a mentőautót, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea. Elmondta azt is: a férfi azt sérelmezte, hogy szerinte késve érkezett ki a mentőautó a helyszínre.