Mégsem gyújtották fel a szolnoki fiút

2011.05.02. 17:10

Cikkünk folyamatosan frissül.

Hétfőn délután egy 14 éves szolnoki fiút lakásáról súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba — mondta el a Szoljon.hu-nak Szabó Zita rendőr őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fiú nincs kihallgatható állapotban, elsődleges vélemény szerint állapota, súlyos, életveszélyes. A sérült fiút altatásban továbbszállították a budapesti Bethesda kórházba, ahol ezekben a percekben is folyik az ellátása.

A fiú testének több mint ötven százaléka megégett, túlnyomó többségben másod, harmadfokú sérülései vannak. A szakemberek azonnal megkezdték a helyszínen az ellátását, fájdalomcsillapítókat kapott, illetve speciális égési sérülések esetén használt készítményekkel kezelték a megégett testrészeket.

Rendőrök érkeznek Szolnokon a Káka utcába (fotó: Mészáros János)
Rendőrök érkeznek Szolnokon a Káka utcába (fotó: Mészáros János)

Az első információk szerint több fiatal egyszerűen felgyújtotta a fiút, majd magára hagyták. Néhány órával később kiderült: minden kétséget kizáróan baleset történt.

A fiú egy társával a közeli vasúti töltésen játszott, amikor felmásztak az ott álló, leselejtezett vasúti kocsik tetejére. A fiú véletlenül hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez, és áramütést szenvedett és valószínűleg ekkor keletkeztek a súlyos, életveszélyes égési sérülései.

A megyei rendőrség szerint a fiú felgyújtásáról szóló hír nem tőlük ment ki, bár tény: először életveszélyt okozó testi sérülés ügyében kezdtek nyomozni.

Meg nem erősített információk szerint a fiú megégve ment haza a parkolóból és lakásából vitték a kórházba.