Közúti ellenőrzésen buktak le a betörők

2011.05.06. 16:30

Többmilliós zsákmányával egy közúti ellenőrzés során került rendőrkézre egy tolvajbanda Jászberényben, még mielőtt a sértett észlelte volna, hogy a házát kifosztották, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A rendőrök csütörtökön egy megállított autóban csaknem 3 millió forint értékű arany ékszert és több millió forintnyi készpénzt találtak. Ezek eredetére vonatkozóban a járműben ülő 42 éves farkaslyuki férfi, annak 17 éves fia és a velük utazó 33 éves ózdi férfi nem tudott kielégítő magyarázatot adni, tette hozzá Szabó Zita őrnagy.

Közlése szerint rövid időn belül fény derült a holmik származására, aznap délután ugyanis bejelentés érkezett a rendőrségre egy helyi családi ház lakójától, ahová a tolvajok az ajtót kifeszítve jutottak be néhány órával korábban.

A nyomozás során tisztázódott: a több milliós zsákmányra teljes egészében ebből a betörésből tettek szert az elkövetők. A három férfit a rendőrség időközben őrizetbe vette, jelezte a sajtószóvivő.