Elhajtott balesete helyszínéről a részeg sofőr

2011.05.08. 09:32

Részegen okozott balesetet, majd az útmenti árokba borult egy szegedi férfi Csongrád megyében, szombat este. A 33 éves sofőr Sándorfalva felől tartott Szeged felé, amikor az előtte haladó kocsisor váratlanul megállt, mire az autós olyan erővel csapódott bele az előtte haladóba, hogy azt átlökte a szemközti sávba úgy, hogy fel is borult.

A sofőr a baleset ellenére továbbment Szeged felé, majd meggondolta magát és visszafordult Sándorfalva irányába. Áthajtott a baleset helyszínén, Sándorfalva közelében pedig egy enyhe jobbkanyarban kisodródott, és az árokba csúszott. A baleset helyszínéről a mentők egy embert vittek kórházba könnyű sérülésekkel, míg a balesetet okozó sofőr sérülés nélkül szállt ki az autójából.

A sofőr ellen ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás, autóját a tűzoltók húzták ki a vízből.

Az elmúlt 24 órában egyébként összesen 137 közlekedési baleset történt az ország útjain: ketten meghaltak, 21-en súlyosan, 24-en pedig könnyebben sérültek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság arra figyelmezteti az autósokat, hogy a kirándulóhelyek közelében vezessenek óvatosabban, mert az átlagnál több gyalogosra és kerékpárosra kell számítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport