A börtönőrök megverték a pedofíliával gyanúsított tanárt

2011.05.12. 08:23 Módosítva: 2011.05.12. 15:04

A katonai ügyészség gyanúja szerint megverték, és eltörték a bal karját a börtönőrök annak a dunakeszi tanárnak, aki kiskorú többrendbeli veszélyeztetése miatt került előzetes letartóztatásba – írja a Blikk.

A férfi előzetes letartóztatását a váci börtönben kezdte meg, itt támadtak rá őrei. A lap úgy tudja, séta ürügyén megbilincselték, ezután lelökték a lépcsőn, megrugdosták, megverték, majd cellájába visszakísérve tovább bántalmazták. T. Gábor bal karja eltört, ám ellátást csak másnap kapott. Támadói aláírattak vele egy papírt, hogy sérüléseit azért szerezte, mert még nem szokott hozzá a bilincs viseléséhez.

A tanárt az incidens után kórházban látták el, majd átszállították egy másik bv-intézetbe. A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is megerősítette, hozzátéve: a váci börtönparancsnok két börtönőrt jelentett fel a katonai ügyészségen.

Szalai Tímea, a BVOP osztályvezetője csütörtökön délután közleményében azt írta: "az eseményben érintett fogvatartottat civil egészségügyi intézményben történt ellátása után, a rendelkezési jogkör gyakorlójának engedélyével átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe".