Tornádó volt Sopron közelében

2011.05.14. 21:28

Szombat délután fél négy körül kisebb tornádó volt megfigyelhető Soprontól 18 kilométerre, az osztrák határ túloldalán, Müllendorfnál (magyar nevén Szárazvámon) - írja az Időkép. A jelenséget egy osztrák felhasználó videózta le, és töltötte fel a YouTube-ra.

A videón két tölcsér is megfigyelhető, az első felében egy ún. gustnado látható (ilyenkor nem látszik a teljes tölcsér, hanem főleg a talaj közelében rajzolódik ki), a második, jobb oldalon elhelyezkedő tölcsér viszont igazi, a felhőzetig felnyúló tornádó. Az okozott károkról egyelőre nincs hír.

A vihar átvonulása az Időkép radarján is látható volt, a radar videón jól látható a góc forgó mozgása. A müllendorfi tornádó a második a Magyarországon, illetve annak közvetlen közelében a 2011-ben földet érő tölcsérek közt. Legutóbb két hete, a nyírségi Érpatakon láttak ilyen képződményt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Biztosítás