Pénzbüntetés a Gyöngyöspatán verekedő roma asszonynak

2011.05.20. 18:35

Garázdaság és könnyű testi sértés bűncselekménye miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Gyöngyösi Városi Bíróság Rácz Aladárnét, azt a roma asszonyt, aki április 24-én Gyöngyöspatán megütött egy falubeli nőt.

A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség pedig nem fellebbezett az ellen, ezért az ítélet jogerős. Az incidens akkor történt, amikor április 24-én hazatértek a faluba azok a gyöngyöspatai roma asszonyok és gyerekek, akiket április 22-én utaztattak el Csillebércre, illetve Szolnok-Tiszaligetre, miután a Véderő elnevezésű szerveződés katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határába, április 22-24-ére.

Az MTI tudósítója akkor a helyszínen azt látta, hogy a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik elindultak a verekedő nő házához és előállították a gyanúsítottat.

Ezt követően a gyöngyösi rendőrkapitányság eljárást indított a nő ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt. A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórház traumatológiai osztályára, megfigyelésre.