Vízbe veszett a násznép

2011.05.31. 19:29

Folyóba zuhant egy autóbusz India északkeleti részén keddre virradóra, és a balesetben legkevesebb 28 ember életét vesztette. A buszon többen utaztak egy esküvőre, a vőlegény és több rokona is életét vesztette. aiA jármű Asszám szövetségi államban 38 utassal ráhajtott egy fahídra, amely azonban nem bírta ki a terhelést, és leszakadt.

A jármű négy és fél métert zuhant a vízbe és elsüllyedt a násznéppel Asszám fővárosától, Gauhátitól 40 kilométernyire nyugatra, Hadzso falu közelében – mondta el egy körzeti önkormányzati illetékes.

A falusiaknak tíz embert sikerült kimenteni, őket kórházba szállították. Huszonnyolc holttestet találtak. Közöttük volt a vőlegény, az apja, két nővére, egy nagynénje és egy nagybátyja, valamint a násznagy. A menyasszony nem utazott a buszon.

A rendőrség búvárok segítségével folytatja a kutatást a többi utas után.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon Indiában halnak meg a legtöbben közlekedési balesetben. Rendőrségi adatok szerint évente több mint 110 ezer embert veszíti életét India-szerte az országutakon. A legtöbb balesetet a rossz utak, a gyorshajtás és a járművek rossz műszaki állapota okozza.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport