6,5 év fegyházt kapott a féltestvérét zaklató férfi

2011.06.15. 18:45
Nem jogerősen hat év hat hónapos fegyházbüntetéssel sújtotta szerdán a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a nagyhalászi férfit, aki szexuálisan zaklatta tízéves féltestvérét.

A 23 éves Csáki Attila Gábort felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a városi bíróság.

A vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint 2010. június 15-én a férfi az édesapja új házasságából született - a szülei távolléte miatt rábízott - tízéves féltestvérét közös lakásuk egyik szobájába csalta.

A kislányt az ágyra fektette, majd molesztálta, miközben mutogatta magát a gyereknek. A molesztálást a szobába benyitó kislány öccse miatt hagyta abba. Az esetről néhány nappal később a kisfiú számolt be az édesanyjának, aki kikérdezte a kislányt, majd feljelentette a zaklatót a rendőrségen.

Az erőszakos közösülés miatt korábban már büntetett vádlott az eljárás során szinte teljes mértékben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A legutóbbi tárgyaláson azonban tagadta a terhére rótt bűncselekményt, ezt a nyilatkozatát azonban nem tudta megindokolni. A férfi a bírósági eljárásban a védőjét is megvádolta, emiatt egy tárgyalási napot félbe kellett szakítani, számára új védőt rendeltek ki.

Csáki Attila Gábort, mint különös visszaesőt hat év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság, mellékbüntetésként hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője, valamint az ügyész is három nap gondolkodási időt kért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport