no

Fehér patkány harapott meg egy óvodást

2011.06.27. 12:13 Módosítva: 2011.06.27. 12:13

Feltehetően korábban házi kedvencként tartott és utcára tett fehér patkány harapott meg egy kisgyermeket az egyik szegedi óvoda udvarán – közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület.

A civil szervezet által működtetett szegedi ebrendészet munkatársai befogták az állatot, és megfigyelésre karanténba helyezték.

Az egyesület közleménye szerint a fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence, bárki bármikor néhány száz forintért megvásárolhatja. Nagy valószínűséggel a harapós állat is házi kedvencként kezdte, és megunt állatként végezte, tulajdonosa kitette az utcára. Az állat nagy valószínűséggel nem veszett, így a kisgyermeknek nem kell kockázatoktól sem mentes oltássorozaton átesnie.

A fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence
A fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence

A civil szervezet tapasztalata az, hogy a rágcsálók ugyanúgy okozhatnak marásos, harapásos sérülést, mint a kutyák, macskák vagy a többi háziállat. A gyerekeket fel kell világosítani, hogy az utcán látott idegen állatokhoz egyáltalán ne vagy csak kellő körültekintés mellett nyúljanak – áll az egyesület közleményében.