Fizetne a Tesco a megsérült gyerek családjának

2011.06.30. 09:00

Peren kívüli megegyezést és kártérítést javasolt a Tesco annak a családnak, amelynek nyolc hónapos gyereke csaknem két éve súlyos koponya- és kulcscsonttörést szenvedett, miután a bevásárlókocsi egyik kereke kiesett és felborult a benne ülő gyerekkel, írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A cég pár hete kereste fel a család jogi képviselőjét és első lépésként előleget utalt át a családnak, valamint további egyeztetést kezdeményezett. A szerdai találkozón a Tesco egyértelművé tette, hogy peren kívül szeretne megegyezni. A lapnak Veres Csaba, a család jogi képviselője elmondta, hogy a Tesco elismerte a vagyoni kárt és ki is fizeti azt. A nem vagyoni kárigényre is átutaltak előleget.

Annak érdekében, hogy ilyen baleset többet ne fordulhasson elő a család azt kérte a multicégtől, hogy vállaljon kötelezettséget a bevásárlókocsik felülvizsgálatának szigorítására.

Gondatlan veszélyeztetés

A család korábban perrel fenyegette meg a Tescót a baleset miatt. A gyerek édesanyja szerint, az okozhatta a balesetet, hogy vásárlás közben kiesett a bevásárlókocsi jobb első kereke. A kocsi a pénztárnál borult fel, amikor kipakolták belőle a vásárolt árukat, és már nem volt ami ellensúlyozza a hiányzó kereket.

A szülők kárigényükkel megkeresték a Tescót, de mivel a cég ezt nem tartotta megalapozottnak, a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fordultak, és büntetőfeljelentést is fontolgattak, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyzettés miatt, ismeretlen tettes ellen. A Tesco kezdetben a szülőkre próbálta hárítani a felelősséget, mondván egy nyolc hónapos gyerek még nem ülhet a bevásárlókocsiban.