Mérgezett alkoholt árulnak Antalya környékén

2011.07.01. 14:03

Metanollal mérgezett szeszesitalokat találtak Antalya dél-törökországi üdülőhely térségében egy fokozott ellenőrzéskor, amelyet azután rendeltek el, hogy öt orosz idegenvezető halt meg pancsolt alkoholtól egy másik üdülőközpont, Bodrum térségében.

A pénteki török sajtó szerint az Antalya környéki szállodákban végzett ellenőrzések során pálinkásüvegekből vett 22 mintában mutatták ki a metanol magas, mérgező értékét. Az akció után ötféle szeszesitalmárka forgalmazását tiltották be Antalyában.

A pancsolt szeszesitalokból több ezer palack kerülhetett forgalomba, és a hatóságok azt akarják megakadályozni, hogy a mérgező italokból a szállodákba, éttermekbe is jusson.

Az öt orosz idegenvezető a délnyugat-törökországi Bodrumba szervezett május végi jachtkirándulás során szenvedett végzetes metanolmérgezést a felszolgált tömény italoktól. A 120 fős kirándulócsoportból összesen harmincan kerültek kórházba.

Két éve 11 ember, köztük három német diák halt meg hamisított alkoholtól Törökországban. 2005-ben 22 ember halt bele pancsolt raki (ánizsízű gyümölcspárlat) fogyasztásába.