Heves vihar csapott le Debrecenre

2011.07.11. 21:47

Heves széllel, jégesővel és nagy mennyiségű csapadékkal kísért vihar érte el hétfő este Debrecent, több helyen is komoly fennakadásokat okozva a városban. Az okozott károkról egyelőre nincsenek hivatalos hírek vagy becslések, de Twitteren és Facebookon többen is írták, hogy a víz elöntötte a lakásukat, illetve hogy a vihar megrongálta a háztetőt.

A vihar miatt a város északi részén és a központban szünetel a közvilágítás, a mobilszolgáltatás is akadozik – a város több pontján lehetett ezt tapasztalni.

Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt

A belváros utcáin a járdák szintjéig hömpölyög a víz, a város több pontján is látni kidőlt fákat és a faágak miatt elakadt autókat. A Hajdú megye online tudósítása szerint a belvárosban a kisebb utcákon utcán térdig, a forgalmasabb, nagyobb utakon sípcsontig ér a víz, a város főterén 20-30 centis víz hömpölyög. Nagyhegyesen jég is esett, kisebb dióhoz hasonló méretű.

Az időkép.hu kísérleti rendszere este 7000 lecsapó villámot regisztrált Debrecen környékén. A debreceni közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a városban a tömegközlekedés minden vonalon akadozik, néhány villamos-, troli- és buszvonalon teljesen leállt a vihar okozta károk miatt.

Debrecen összes tűzoltója a vihar okozta károk elhárításán dolgozik, de útban vannak a város felé a megye többi településéről érkező kollégáik is; a mentőknek két súlyos sérültet kellett ellátniuk. Egyikük Vámospércs és Nyírmártonfalva között hajtott autójával az árokba, másikuk Balmazújváros külterületén akkor sérült meg, amikor a traktorjával felborult - közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat hétfőn késő este.

Olvasónk videója Debrecenből

A megyei katasztrófavédelmi ügyeletes elmondása szerint kidőlt fák akadályozzák a forgalmat Debrecen egész területén. A balesetveszély miatt felhívják a lakosság figyelmét, hogy lehetőleg senki ne induljon útnak hétfő éjjel Debrecenben és környékén.

A megye többi részén kisebb károkat okozott a vihar: Vámospércsen kidőlt fák miatt kaptak riasztást, míg Berettyóújfaluban körbálákba csapott a villám.