Bírósági ügy lesz a Gellért fürdős orgiából

2011.07.20. 11:26

A Gellért fürdőben négy évvel ezelőtt tartott szexparti miatt büntetőjogi feljelentést tett az Ergo konszern Hamburg-Mannheimer biztosítótársaság két korábbi menedzsere ellen, írja a Rheinische Post.

Wilhelm Möllers, a hamburgi ügyészség szóvivője a düsseldorfi
újságnak elmondta, hogy a feljelentés alapját hűtlen kezelés gyanúja
képezi. A két gyanúsított Ulf Redanz, a Hamburg-Mannheimer
igazgatótanácsának értékesítési felelőse és Kai Lange, a
biztosítótársaság értékesítési igazgatója. Ma már egyikük sem dolgozik
a cégnél.

A sajtó által májusban megszellőztetett szexpartin a cég száz
munkatársa és "érdemes ügynöke" vett részt. Az örömlányok bevonásával tartott rendezvény állítólag 83 ezer euróba került (közel 23 millió forint). A budapesti Gellért termálfürdőben vendégül látott embereket az estére szerződtetett prostituáltak szolgáltatásaival "jutalmazták".

A nők száma néhány részvevő szerint megközelítette a százat, a biztosító azonban csak húsz prostituáltról számolt be. Az orgia szigorúan zárt körű volt. A partin résztvevőket a bejáratnál szigorúan megmotozták, tilos volt a fényképező és a mobil használata.

Az egyik szemtanú szerint a motozás után jöttek a lányok és a jelenlévőknek pillanatok alatt nyilvánvaló lett, hogy prostituáltakról van szó. A gyógyforrások jobb és bal oldalán lefüggönyözött baldachinos ágyakat állítottak fel. Aki az ágy előtti sort nem tudta kivárni, az a medencékben "vigasztalódhatott", mondta el egy résztvevő a lapnak, utalva arra is, hogy a szállodában ugyancsak nők álltak a parti vendégeinek rendelkezésre.

Möllers a Rheinische Postnak elmondta: a düsseldorfi ügyészség
hivatalosan megkezdte a nyomozást az ügyben, miután július 12-én
megérkezett hozzá a szexparti miatt tett följelentés. A Hamburg-Mannheimer cég időközben az Ergo biztosítási konszern
érdekeltségi körébe került.

Ismét nyilatkozott az ügyben a Gellért-szálló igazgatója. Bencze Gábor leszögezte: a Gellért-szállónak semmi köze a négy évvel ezelőtti fürdőben történt szexpartihoz. A szálló és a fürdő két külön vállalat, amelyeknek azonkívül, hogy egy épületben vannak, semmi köze egymáshoz. Az orgia résztvevői nem a szállóban partiztak, de még csak nem is ott laktak, mondta Bencze Gábor.