Prostitúcióra akartak kényszeríteni egy 14 éves lányt

2011.07.20. 12:10

Feljelentette négy ismerősét egy tizennégy éves, nevelőotthonból szökött lány, akit napokig egy nagydobosi házban tartottak fogva. A lányt megverték és prostitúcióra akarták kényszeríteni, írja a police.hu

A lány a Fehérgyarmat melletti nevelőotthonból július 8-án két másik lánnyal szökött meg. Két, már nagykorú fiú ismerősükkel mentek Nagydobosra, ahol a lányt társai megpróbálták prostitúcióra kényszeríteni.

A lány próbált ellenállni, de többször megverték, megalázták, cigarettával égették meg, és az udvaron fizikai munkát végeztettek vele. Sérülései között van nyolc napon túl gyógyuló is.

Végül július 18-án sikerült megszöknie. Az éjszakát ismerősöknél töltötte, majd értesítette a hatóságokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei még kedden este elfogták a feltételezett elkövetőket. A lány két társát, egy 14 és egy 17 éves, intézetből szökött lányt, valamint a két 19 éves fiút őrizetbe vették.

Az eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés megalapozott gyanújával folytatja. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.