Szemtanúk szerint százzal hajtott a karambolozó Bentley

2011.07.29. 15:59

A Visegrádi utca és a Victor Hugo utca sarkán csütörtök este történt balesetre két kidőlt járdavédő oszlop és az egyik ház falára fröccsent hatalmas olajfoltok emlékeztetnek.

A környező házakban élők és a sarkon álló Trófea étterem alkalmazottai azonban jól emlékeznek a karambolra. "A Bentley a Lehel tér felől jött - mondja Rajna Zoltán, az étterem alkalmazottja, aki maga szedte ki az egyik sérültet a Daciából.  - A két kislány nem sérült meg, ők gyorsan kiszálltak a hátsó ajtókon. Az apjuk viszont, aki a kocsit vezette, bár folyton azt hajtogatta, hogy jól van, láthatóan nem volt magánál. Mivel az autó füstölni kezdett, amilyen gyorsan csak lehetett, kimenekítettem egy másik járókelővel" - meséli a futárként dolgozó férfi.

A gyerekeket addigra már a sarkon lévő Trófea étterem oldalához támogatták, a személyzet pedig székeket és vizet vitt nekik. "Sírtak nagyon, de amikor az apjukat is odavittük melléjük, megnyugodtak. Hamarosan jöttek a mentők is, a két gyereket vitték el először, majd visszajöttek az apjukért." Rajna szerint a férfi az arcán és a kezén sérült, de valószínűleg belső sérülései is voltak. A rendőrség közleménye szerint súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Nagyon gyorsan hajtott

"A Bentley elképesztő sebességgel jött be a kereszteződésbe, azért is kapta oda a fejét mindenki már a csattanás előtt. Minimum 100-120 km/h-val érkezett, az egész környék hallotta a bőgő motort és az üvöltő technót" - számolt be az Indexnek írt levelében egy másik szemtanú. A futárok szerint szintén nagyon gyorsan jött az autós.

"Az egyik kollégám pont mögötte jött a Ferdinánd hídon, szerinte már ott csikorgó kerekekkel jött át, és bár a Bentleynek volt elsőbbsége, de ha lassabban jön, lehet, semmi sem történik." A szemtanúk szerint a Dacia vezetője valószínűleg kinézett, mielőtt elindult volna, de mivel nagyon messze volt még a másik kocsi, úgy ítélte meg, hogy elindulhat. Ekkor történt az ütközés, mely után több szemtanú egybehangzó állítása szerint a Visegrádi utcában közlekedő Dacia megpördült a kereszteződésben, majd farával az étterem tulajdonosa és egy vendég kocsijába ütközött.

"A Bentley sofőrje az ütközés után egyből a másik autóhoz szaladt, majd miután látta, hogy az utasokat már kiszedték a kocsiból, saját kárát mérte fel. Érdekes, szlovák rendszámú autója volt" - mondja a futár. A sofőrt egyébként régóta ismerik látásból, mivel szintén a környéken van üzlete. "Valamilyen török származású férfi lehet, inkább középkorú, mint fiatal. Miután összetört az autója, 3-4 ismerőse jött érte kocsival, ők is vitték el."

Egy gyalogos is volt a kereszteződésben

A Trófea alkalmazottai szerint az eset idején egy gyalogos is volt a kereszteződésben. "Éppenhogy csak megúszta a dolgot, mert félre tudott ugrani. Ezért volt szétdobálva a kereszteződésben egy csomó paradicsom meg paprika" - teszi hozzá a futár.

Az említett utcasarkon egyébként két biztonsági kamera is van, melyek alapján a rendőrség eldöntheti, ki a felelős a balesetben.

Az eset kapcsán kérdeztük a rendőrséget is, akik bár megerősítették a baleset tényét, részleteket a nyomozásra való tekintettel nem akartak elárulni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport