Elfogták a tulai ötszörös gyilkost

2011.08.04. 13:28 Módosítva: 2011.08.04. 13:28
Alig három nap alatt elfogták a tulai ötös gyilkosság tettesét: a gyanúsított az egyik áldozat élettársa. jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz nyomozati bizottság szóvivője.

A bűncselekményre hétfőn derült fény: a Moszkvától 150 kilométerre délre fekvő Tula egy lakásában megöltek három kisgyereket, az anyjukat és a nagyanyjukat. A szakértői vizsgálatok szerint a bűncselekményt kilenc nappal korábban követték el.

A kilenc-, hat és ötéves kisfiúkat 35 éves anyjukkal és 61 éves nagymamájukkal együtt a lakás fürdőszobájában, egymásra dobálva találták meg. Mindannyian hálóruhában voltak, és mindegyiküket a fejükre mért ütésekkel ölték meg.

A család öt éve költözött az urali Jekatyerinburgból Tulába, az asszony a helyi ingatlanpiacon dolgozott, a mélyen vallásos nagymama pedig az unokákat nevelte. A gyerekek anyja három éve elvált a férjétől.

A nyomozók szerint a gyilkosságot a nő 19 éves élettársa követte el, és erre számos bizonyítékot találtak. Mindenképpen szerepe volt a gyilkosságban a nyerészkedési vágynak, mert az illetőnél számos, az áldozatok lakásából elvitt értékes tárgyat találtak. Motívumként azonban nem zárják ki a féltékenységet sem.

Andrej Misagin, a belügyminisztérium tulai részlegének vezetője csütörtökön jelentette Rasid Nurgalijev belügyminiszternek, hogy megtalálták a tettest. Közölte azt is, hogy az ügy megoldásához Tulában először alkalmazták a feltételezett tettes pszichológusok által felvázolt lélektani portréját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport