Több tízmilliós csalással gyanúsítanak egy háromgyerekes nőt

2011.08.08. 08:23
A fülöpházai nő kanári-szigeteki utazásra költötte a több cégtől, fiktív számlázással kicsalt összegeket.

Körülbelül 28 millió forintot csalt ki a munkahelyétől a rendőrök szerint egy fülöpházai nő. Az asszony munkahelye nevében fiktív cégektől rendelt terméket, beérkeztette a nem létező árut, majd elutalta az érte járó pénzt a saját számlájára, írjaa bors.

A háromgyermekes, 39 éves nő egy kerekegyházi vállalkozásnál dolgozott termékmenedzserként, a fiktív számlákból szerzett pénzt pedig a lap információi szerint külföldön nyitott számlákra utaltatta. A német anyanyelvű, ezenkívül magyarul és angolul is kiválóan beszélő nő nem élt feltűnően a kicsalt milliókból. Egy-két esetet leszámítva - idén érettségizett fiának és barátnőjének kétszemélyes kanári-szigeteki vakációt ajándékozott - az asszony nem élt nagylábon.

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a rendőrség csalás miatt őrizetbe vett egy fülöpházai nőt, a bíróság pedig már előzetes letartóztatásba is helyezte.

A gyanúsított kecskeméti ügyvédje, Madách Olivér fellebbezett az előzetes letartóztatás elrendelése miatt, amiben még nem született döntés. Azt szeretnék elérni, hogy az asszony szabadlábon védekezhessen. Az ügyvéd vitatja a kár feltételezett, 28 millió forintos összegét is. 

A nő nem először él a trükkös módszerrel, mivel a Kecskeméti Városi Bíróságra tavaly nyáron nyújtottak be vádiratot ellene, amiben egy lajosmizsei cég vádolta hétmilliós csalással. A cég szerint a nő 2007- ben kezdte el náluk a csalássorozatot: minőségi- műszaki ellenőrként a saját bankszámlájára utaltatott fiktív összegeket, sőt, odáig ment, hogy a még munkaügyi központnál is bejelentette: a kft. számlaszáma megváltozott, és új számlaszámként a sajátját adta meg.

A munkaügyi központ később négymillió forintot küldött neki a cégnek szánt, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért járó bértámogatásokból. Ebben az ügyben sem kezdődött még meg a bírósági tárgyalás.