Nyolc métert zuhant egy favágó Tőserdőn

2011.08.09. 13:52 Módosítva: 2011.08.09. 13:55

A baleset kedd délelőtt Tőserdőn, a Szikrai Holt-Tisza hídja melletti parkolóban történt. Két férfi egy emelőkosaras kocsiból vágta a fát, amikor az körülbelül nyolc méter magasan eltört – írja a baon.hu

A ledőlő ág beszakította az emelőkosár oldalát és kilökte egyiküket, aki mintegy 8 méter magasból a földre zuhant. Az esés következtében a 34 éves kiskunfélegyházi favágó életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a megyei kórházba.

Az emelőkosárban rekedt társát a tiszakécskei önkéntes tűzoltók próbálták menteni, de szükség volt a kecskeméti tűzoltók segítségére is. A mentősök rohamkocsija a helyszínen maradt.

Végül a tűzoltók speciális emelőkosaras létrával tudták lehozni a bajba jutott munkást.

A környéken jelenleg nincs áram, mert a leszakadó ág elszakított egy vezetéket is. A kiskunfélegyházi férfinak eltört a medencecsontja, a combcsontja és agyrázkódást szenvedett, társának nem esett baja.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen, közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport