Holttesteket találtak a XVI. kerületben is

2011.08.12. 11:01 Módosítva: 2011.08.12. 13:35
Egy elszámolási vita miatt, késsel ölt meg egy férfi két embert péntek délelőtt a főváros XVI. kerületében, majd elmenekült és a lakásában öngyilkos lett.

Két holttestet találtak pénteken Budapesten, a XVI. kerületi Köztársaság útján. A támadó a késsel egy 53 éves és egy 60 éves férfit sebesített meg a pékségnél, a Béla utcában; a két ember azonnal meghalt. A tettes elmenekült és fóti lakásában öngyilkos lett.


Cím nélküli nagyobb térképen való megjelenítése

A rendőrség a támadó halálát közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, míg a XVI. kerületi gyilkosság miatt több emberen elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást - közölte Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese korábban azt mondta: a XVI. kerületi pékségben vita alakult ki az üzletfelek között, eközben "kés és fegyver is előkerült". A tettes elmenekült az élettársával, de nem sokkal később Fóti úti lakásában felakasztotta magát. Közlése szerint mind az elkövető, mind a sértettek magyar állampolgárok voltak, a tettes élettársát jelenleg kihallgatják.

Az MTI-nek egy férfi, aki a két áldozatot és a feltételezett elkövetőt is ismerte, azt mondta, hogy a vita során a támadó elővett egy pisztolyt, amely elsült, és a férfi megsebezte magát. A két későbbi áldozat elfutott a helyszínről, de a férfi autóval utánuk ment, és mindkettőjüket leszúrta.

Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán

Tegnap Csepelen több, élve eltemetett ember holttestét találta meg a rendőrség az erdő szélén, a szakvélemény szerint négy-hat hete halhattak meg.

A gyanú szerint egy szerb uzsorás a tettes, aki figyelmeztetésnek szánhatta az élve eltemetést. A gyilkosságok elkövetőjét múlt héten fogta el a rendőrség, aki azonban a holttestek helyéről később, valószínűleg csütörtöki vallomásában beszélhetett.

A rendőrséget az egyik kiszabadult ember értesítette korábban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport