Kivégzik a clevelandi sorozatgyilkost

2011.08.12. 18:09

Halálra ítélte a Cuyahoga megyei bíróság azt az ohiói sorozatgyilkost, akit 11 nő megölésével vádoltak, jelentette pénteken a CNN. Dick Ambrose bíró ezzel helyben hagyta az esküdtszék csütörtöki döntését, noha papíron lehetősége lett volna arra, hogy tényleges életfogytig tartó büntetést szabjon ki a férfira.

Anthony Sowell
Anthony Sowell

A tizenkét fős esküdtszék csütörtökön egyhangúan szavazta meg az ügyészek által is indítványozott halálbüntetést. A gyilkos ügyvédei életfogytig tartó börtönbüntetést kértek védencükre, tudva, hogy feltételes szabadlábra bocsátásról ekkor sem lehet szó, ugyanis a férfi nyilvántartott erőszakos szexuális bűnözőnek minősül. (Sowell korábban már 15 évet ült egy terhes nő megerőszakolásáért.)

Anthony Sowell clevelandi otthonában 2009-ben találták meg az áldozatokat a rendőrök. A férfi háromszintes házában először hat nő holttestét találták meg az oszlás különböző fázisaiban. Sowell két holttest esetében még még az elrejtésükkel sem fáradt, az egyik emeleti szoba padlóján tárolta őket. A rendőrség az első sokk után az alaposabb kutatás mellett döntött, falat bontottak, padlót szedtek fel, alagsort csákányoztak szét, felásták a hátsókertet is, ennek eredményeként még öt holttest került elő. A férfi a 25 és az 52 év közötti áldozatok mindegyikét megfojtotta.

Az elmebajra hivatkozó 51 éves Sowell ártatlannak vallotta magát a korábbi tárgyalásokon, és csak annyit mondott, sajnálja. "Tudom, ez nem hangzik soknak, de én tényleg szívből sajnálom" - tette hozzá.