Ittasan, jogosítvány nélkül, egy kabrió Trabanttal menekült

2011.08.17. 20:13 Módosítva: 2011.08.17. 20:50

Engedély nélkül átalakított, rendszám és világítás nélkül közlekedő Trabanttal próbált elmenekülni az őt megállítani akaró rendőrök elől egy húszéves fiatalember Fejér megyében, őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

Az autóra szerdára virradóra az M7-es autópályán figyeltek fel a járőrök. Fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, de a sofőr letért az autópályáról és a 7-es főútra hajtva, Székesfehérváron igyekezett eltűnni.

A sofőr a városból is kimenekült, előbb egy mellékútra, majd onnan egy földútra hajtott. Egy patakparton elvesztette uralmát a jármű felett, és a vízbe csúszott. Gyalog próbált meg tovább menekülni, de az időközben odaérő, és az üldözésbe bekapcsolódó járőrök elfogták.

Kiderült, jó oka volt a menekülésre. Nemcsak a Trabantot szabta át engedély nélkül kabrióvá, hanem jogosítvány nélkül és ezúttal is – nem először – eltiltás hatálya alatt vezetett. Ráadásul a szonda is alkoholfogyasztást jelzett, ezért mintavételre állították elő.

A rendőrkocsiban anyagi kár is keletkezett, a férfi ugyanis többször megpróbálta menekülése közben a járőrautót leszorítani az útról. Ezzel hivatalos személy elleni erőszak bűntettét követte el, ami miatt feljelentették a székesfehérvári rendőrök.