Az M1-esen üldözték az aranyárusokat

2011.08.23. 13:00

Előállítottak egy román férfit, aki társával az M1-es autópályán kocsikat próbált megállítani, hogy aranynak látszó ékszereket kínáljon pénzért cserébe, majd a helyszínre érkező rendőrök láttán elmenekült – mondta Bényi Mónika, az ORFK szóvivője.

A férfi a 35-ös kilométerénél, a Budapest felé tartó oldalon igyekezett megállítani autókat német rendszámú kocsijához, hogy segítséget kérjen. Egy brit rendszámú autó meg is állt, és a benne ülők adtak is pénzt a férfinak. Őket is meghallgatják majd.

Közben a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, hogy az autópályán gyanúsan viselkedik egy német rendszámú autó sofőrje. Egy járőrpár a helyszínre sietett, de a sofőr az igazoltatás alól kibújva menekülni kezdett. A rendőrök erősítést kértek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ekkor áteresztő pontokkal lassítani kezdték a főváros felé tartó forgalmat.

A menekülő autó előbb koccant egy autóval, majd hátulról belerohant egy másikba. A vétlen kocsiban ülők közül ketten könnyebben megsérültek, míg a menekülő kocsi utasa, egy nő súlyosan megsérült. Őt a budapesti Szent János kórházba szállították. A román sofőrt a bicskei rendőrkapitányságra állították elő.