Nem robbanóanyagot kapott az orvos

2011.08.24. 19:21 Módosítva: 2011.08.25. 00:38
Délután még úgy tűnt, hogy robbanóanyagot kapott levélpostai küldeményben egy gyermekorvos szerdán Pécsen, de estére kiderült, nem volt veszélyes anyag a sárgásfehér porban.

Egy neve elhallgatását kérő pécsi orvosnő a távirati iroda tudósítójának elmondta: rendelőjébe kora délután három küldeményt hozott a postás. Az egyiket kibontotta, és nejlonfóliába csomagolva mintegy húszgrammnyi sárgásfehér port talált, majd hívta a rendőrséget.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a rendőrség gyorstesztje robbanóanyag jelenlétét mutatta ki a csomagban. Később a pécsi rendőrkapitányság tájékoztattásából kiderült, hogy a küldemények tartalma nem robbanóanyag volt. A por elszállításáról és további vizsgálatáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodik.

Az orvosnő azt is mondta, hogy a nejlonfóliába helyezett anyag dupla borítékban volt, a külsőn egy angol, a belsőn egy holland címzett szerepelt, feladónak pedig az ő rendelőjének címét írta rá valaki. Sejtése szerint a küldemény úgy kerülhetett hozzá, hogy a címzett nem vette át, ezért a posta elküldte a borítékon szereplő feladónak.

Az orvos nem hiszi, hogy bármilyen, ellene irányuló akcióról, bosszúról lenne szó, szerinte a küldemények egyszerűen eltévedtek, így kerülhettek hozzá.