Egy diósdi férfit is megöltek a csepeli erdőben

2011.08.25. 14:38
A diósdi férfit egy éve ölték meg különös kegyetlenséggel. Lehet, hogy az övé az eperföldi gödörben megtalált négy holttest egyike, de az is elképzelhető, hogy az ő holttestét még nem találta meg a rendőrség, máshol ásták el. A kedden Csepelen elfogott férfit ezzel a gyilkossággal gyanúsítják, a rendőrség szerint "párját ritkító" bizonyítékok vannak ellene.

A csepeli elásott holttestek ügye újabb szállal bővült, és ezzel az új szállal függ össze a kedden elfogott férfi meggyanúsítása, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet Deme Tamás, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) életvédelmi osztályának vezetője tartott.

Az NNI még kedden közölte, hogy Csepelen elfogtak egy férfit, aki eddig az első és egyetlen, akit emberöléssel gyanúsítottak meg. Deme csütörtökön elmondta: a férfit egy körülbelül egy évvel ezelőtt történt gyilkossággal gyanúsítják, akkor egy diósdi férfit öltek meg. A diósdi férfi holtteste még nem került elő, pontosabban egyelőre nem tudják a nyomozók, hogy az övé lehet-e az eperföldi gödörből augusztus 11-én kihantolt négy holttest egyike, vagy pedig az erdőben máshol kell keresni.

Párját ritkító bizonyíték

Deme Tamás szerint a diósdi férfi megöléséről a gödörből megszökött túlélő, az erdélyi fiatalember kirablása miatt folytatott eljárás során szereztek információkat. Bár a holttest még nincs meg, a kedden elfogott Cs. János ellen nagyon erős, "párját ritkító" bizonyítékai vannak a nyomozóknak Deme szerint, de azt nem árulta el, melyek ezek a bizonyítékok. Közölte, hogy a gyilkosságot különös kegyetlenséggel, és többen követték el. Ezzel a bűncselekménnyel ugyanakkor eddig egyedül Cs. Jánost gyanúsították meg.

Az NNI életvédelmi osztályának vezetője nem akart válaszolni az Indexnek arra a kérdésére, hogy Cs. János is az erdőben élő hajléktalan közösségből került-e ki. Azt mondta, nem az számít, hogy hajléktalanokról van-e szó vagy sem.

A sajtótájékoztatón Deme hangsúlyosan elkülönítette a csepeli nyomozás egyes szálait, az egyes ügyeket egyelőre a nyomozók is elkülönített bűncselekményekként kezelik, bár az összefüggéseket folyamatosan vizsgálják. Deme szerint három közös van bennük: a terület, az, hogy mindegyik személy elleni erőszakos bűncselekmény, és van "személyi összefüggés is".

Vallottak az erdélyi férfi támadói

Külön kezelik tehát az erdélyi fiatalember augusztus 3-ai elrablását. Emiatt három embert gyanúsítanak csoportos rablással. Egyiküket, B. Józsefet még azon a napon elfogták, amikor az erdélyi férfinak sikerült megszöknie. Az erdélyi épp a csepeli rendőröket vezette megtámadása helyszíne felé, amikor út közben találkoztak B. Józseffel, és a sértett felismerte. B. József az Index információi szerint az erdőben élt az egyik viskóban, a közelben élő hajléktalanok beszéltek róla tudósítónknak.

A másik két embert egy nappal később, augusztus 4-én fogták el a rablás helyszínének közelében. Egyikük a szerbként ismert, bizonytalan állampolgárságú férfi, aki a rendőröknek N. Alexanderként mutatkozott be, de az Index értesülése szerint Csepelen Dragan néven szólították. A másik a fiatalkorú B. Amanda, aki Dragan élettársa volt.

Deme szerint mindhárman tettek vallomást, ki részben, ki kicsit bővebben, de elismerték az erdélyi férfi kirablását. A vallomásaikról az NNI osztályvezetője csak annyit mondott: mindegyikük próbálta a saját szerepét kisebbíteni.

A csepeli ügy második, elkülönítetten kezelt szála az eperföld mellett talált holttestek ügye. Emiatt egyelőre ismeretlen tettesek ellen folyik a nyomozás több emberen elkövetett emberölés miatt. A halál okát, az áldozatok kilétét továbbra is szakértők vizsgálják. A harmadik szál lett a diósdi férfi megölésének ügye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport