Százötven lőszer volt a romonyai gyilkosnál

2011.09.01. 15:43 Módosítva: 2011.09.01. 17:05

A rendőrség szerint kivégzés történt a baranyai Romonyán: a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője féltékenységből több lövéssel oltotta ki élettársa és annak új barátja életét. A férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt.

Fellegi Norbert, a Baranya megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű gyanúsított szerda éjjel betört a romonyai házba, ahol 37 éves élettársa és annak 36 éves barátja tartózkodott. Rövid szóváltás után először a férfit, majd a menekülő nőt ölte meg.

Az egyik pécsi vállalat vezető munkatársaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, több fegyvere is volt. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett vitt magával.

A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. Utóbbi először a házban, a lábán sebesült meg, a halálát okozó lövések már a kertben érték.

A bűnügyi osztályvezető hozzátette, már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, őt látva az udvaron tartózkodó gyanúsított bement, és bezárkózott a házba.

Közben a barátja, majd maga a feltételezett gyilkos is hívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés során letett erről a szándékáról. A rendőr negyven percen át tartotta szóval, amíg a helyszínre ért az akciócsoport, akiknek a gyilkos megadta magát.

Tettéért tényleges életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.