Azonosították az egyik csepeli gyilkost

2011.09.13. 19:26

Dragan B. 38 éves szerb állampolgár a hajléktalanokból verbuválódott csepeli rablógyilkosbanda vezetője, írja a nol.hu. A magát korábban macedónnak valló férfi ellen a hazájában elkövetett tucatnyi bűncselekményért elfogató parancsot adtak ki.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint Dragan B.-t ujjlenyomata alapján sikerült azonosítani. Az NNI szóvivője, Bartha lászló, nem kívánta kommetálni a Népszabadság értesülését, miszerint Szerbiában a férfit tucatnyi bűncselekmény gyanújával körözik. Csak annyit közölt, hogy Dragan B. ellen elfogató parancsot adtak ki a szerb hatóságok.

Dragan B-t azt követően vette őrizetbe a rendőrség, majd tartóztatta le a bíróság, hogy egy már huzamosabb ideje Magyarországon élő erdélyi fiatalembernek sikerült megszöknie Csepel "eperföld" néven ismert, hajléktalanok lakta területéről, ahol élve elásták, így kényszerítve rá, hogy megadja bankkártyája PIN-kódját.

A férfit előzőleg hajléktalan ismerősei hívták sörözni az eperföldre, ott azonban rátámadtak, megkötözték, és egy előre megásott gödörbe temették nyakig.