Késsel, baltával támadtak a rablógyilkosok

2011.09.15. 12:59

Két tavalyi gyilkossági ügyet sikerült lezárniuk a Pest megyei rendőröknek – közölte Varga Béla, a Pest megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának kiemelt főnyomozója.

Tavaly októberben holtan találtak otthonukban egy 53 éves férfit és élettársát, egy 56 éves nőt. A nyomozás során kiderült, hogy megölték őket.

A rendőrök gyanúja szerint négyen anyagi haszonszerzés céljából törtek be a házukba, majd ketten késsel és baltával végeztek velük.

A házból egykilónyi arany ékszert, hatszázezer forint készpénzt és mobiltelefonokat zsákmányoltak.

A rendőrség két férfi ellen több emberen, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, egy férfi és egy nő ellen pedig csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A másik ügy tavaly novemberben történt Kókán. Egy idős asszonyt bántalmazott egy férfi olyan súlyosan, hogy az áldozat három hónapig kómában feküdt, majd belehalt a sérüléseibe. A gyilkosságot egy 32 éves helyi férfi követhette el.

A nyomozó szerint a férfi azt vallotta, hogy a gyilkosság éjjelén nagyon részeg volt, ezért nem emlékszik az eseményekre. A vegyész szakértő azonban olyan szálakat talált a férfi ruházatán, amelyek a sértett öltözékéből származhattak. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Mindkét ügyet a napokban lezárják, és vádemelési javaslatot megküldték az illetékes hatóságoknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport