Szivárgott a gáz a gyömrői Nefelejcs utcában

2011.09.19. 16:59 Módosítva: 2011.09.19. 18:34

Egy munkagép átvágott egy nagynyomású, 700 milliméteres gázvezetéket Gyömrőn, a Nefelejcs utcában hétfőn kora délután.

A Földgázszállító (FGSZ) Zrt. alvállalkozója műtárgykiváltást végzett a Zsámbok–Vecsés vezetéken, a gáz szivárogni kezdett. A levegőbe került gáz koncentrációját folyamatosan mérték a szakemberek, akik azonnal megkezdték a vezeték nyomásmentesítését, közölte Lakatos Edina, a FGSZ Zrt. szóvivője.

Az utcát lezárták, az ott élőket átmenetileg kitelepítették. A közvetlen veszély délután fél öt körül elhárult, mindenki hazamehetett, az útzár is megszűnt.

A rendőrség előállította a munkagép kezelőjét, mondta Kovács Viktória, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A monori rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt eljárást indított ellene.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Bankszámla