Még nem tudták kihallgatni a kutyás rendőrt

2011.09.20. 10:20 Módosítva: 2011.09.20. 10:25

Továbbra is súlyos állapotban van az a felsőszentmártoni rendőr, akit a saját szolgálati kutyája harapdált össze csütörtökön, írja a Dunántúli Napló. S. Zsoltot még nem tudták kihallgatni, így rejtély, hogy mitől lett agresszív a Nafta névre hallgató kétéves rottweiler. Az esetnek nincs szemtanúja.

Varga Balázs alezredes, a Dunakeszin működő, rendőrkutyák oktatásával foglalkozó központ igazgatója közölte, az állat tartásának körülményei ideálisak voltak, és a rendőr úgy viselkedett, ahogy ilyenkor kell. Ha másként tett volna, még súlyosabb lett volna a sérülése.

Nafta két hétig karanténban marad, csak utána tudnak arról mondani valamit, hogy mi lehetett a kiváltó ok. Elképzelhető, hogy rejtett betegsége van, de  dominanciaharc miatt is történthetett a támadás.

Varga Balázs elmondta: csak egy hasonló esetről tud. Két éve egy német juhász tette ugyanezt, nála kiderült, hogy látens epilepsziában szenved.

"A szabályok szerint rendõrkutya már nem lehet. Ha beteg, elaltatjuk, ha nem, a szakértõi vélemények alapján eldöntjük, hogy kiadhatjuk-e magánszemélynek" – közölte.

A magyar rendõrségnél jelenleg 658 kutya szolgál, többségük német juhász, rottweilerbõl huszonhármat tartanak nyilván.