Nagy balhé Orlyban

2011.09.21. 14:36
Rendőrnek öltözött fegyveresek megtámadták szerdán egy pénzszállító cég központját a franciaországi Orlyban. Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek.

A tíz főből álló, kalasnyikovokkal felszerelt kommandó reggel hatkor hatolt be a Temis pénzszállító cég központjába, amelynek bejáratát berobbantották.

A robbanásban egy pénzszállító életét vesztette, két másik alkalmazott pedig a rendőrnek öltözött behatolókkal folytatott tűzharcban megsérült. Mindkettőjüket kórházban ápolják. A kommandó tagjai ezután két autóval  elmenekültek. Útközben egy túszt ejtettek, akit egy órával később elengedtek.

000 Par6527345
Fotó: Thomas Samson

A rendőrségi egyelőre nem nem tudja, mennyi pénzt vittek el, az LCI hírtelevízió viszont azt közölte: a fegyveresek zsákmány nélkül menekültek el.

A támadás előtt a fegyveresek égő autókkal elbarikádozták az utcát, hogy így késleltessék a rendőrség helyszínre érkezését. Hasonló akciókra már korábban is volt példa Párizs környékén. A rendőröknek ennek ellenére viszonylag gyorsan sikerült megközelíteniük a helyszínt, és ez menekülésre késztette a fegyvereseket.