Kezdődik Michael Jackson orvosának pere

2011.09.27. 20:09

Több mint két évvel Michael Jackson halála után megkezdődött a haláláért felelősnek tartott orvos, Conrad Murray pere Los Angelesben.

Ha bűnösnek találják, a nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt Murray doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A pert, amely a várakozások szerint egy-másfél hónapig tart majd, élőben közvetíti több amerikai tévéállomás.

A per első napját a vád és a védelem esküdtszék előtt elmondott nyitóbeszédének szentelték. Michael Jacksont 2009. június 25-én minősítették halottnak a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. A vád szerint a halálát Murray doktor okozta, aki úgy altatta őt rendszeresen az erős gyógyszerrel, hogy nem felügyelte kellőképpen annak hatását.

A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff, aki hétfőn zárt ajtók mögött ismertette a védelem álláspontját, azt állította, hogy Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktól, a halála előtti napokban a kétségbeesés jeleit mutatta, és hogy maga adagolta túl magának a Propofolt, valószínűleg szájon át bevéve a gyógyszert.