Megölték a gyilkos kaliforniai teherautósofőrt

2011.10.07. 23:43
Egynapos embervadászat után a seriffi hivatal emberei lelőtték azt a kaliforniai teherautósofőrt, aki a kaliforniai Cupertino egyik kőbányájában tüzet nyitott munkatársaira és hármat megölt közülük, közölték pénteken az amerikai lapok.

Shareef Allman szerdán hajnalban a kőbánya alkalmazottjai közül további hatot megsebesített. Ugyancsak meglőtt egy nőt, akinek menekülés közben megpróbálta elvenni az autóját. Az embervadászat épp azon a napon zajlott, amikor a megrendült Cupertino a városban született Steve Jobs, az Apple társalapítója halálát gyászolta. A rendőrök házról házra járta és figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak otthon.

A férfit csütörtök reggel azért lőtték le a seriff-helyettesek egy, a bánya közelében található lakónegyedben, mert "fenyegető módon mutatta meg lőfegyverét". A három hatósági személy egybehangzóan azt nyilatkozta, hogy Allman provokálta őket, mert meg akart halni.

A 47 éves Allman ámokfutása megdöbbentette ismerőseit, mert a férfit nyugodt embernek ismerték, aki egyedül nevelte a gyerekét, gyakran vállalkozott önkéntes munkára és még egy regényt is írt, amelynek vezérmotívuma a családon belüli erőszak volt. Allmannak saját műsora volt a San José-i közösségi televízióban.

A férfit nem sokkal a tragikus eseménysorozat előtt felfüggesztették az állásából, mert véletlenül megrongált egy áramvezetéket, amikor teherautójából kibillentette a kőbánya hulladékát. A lövöldözést megelőző héten Allman felkereste a szakszervezeti irodát és igazságtalan bánásmódra panaszkodott.

A fekete teherautósofőr, aki bejegyzett fegyvergyűjtő is volt baráti körben egyszer megemlítette, hogy puskával megy be a munkahelyére, mert sértegetik a rasszisták, de a fenyegetés akkor még tréfának tűnt.