Pornóra akarták kényszeríteni a Szaddám-hasonmást

2011.10.08. 15:17

Súlyosan bántalmaztak egy egyiptomi férfit, miután egy iraki banda megpróbálta elrabolni és egy pornófilmben való szereplésre kényszeríteni – mindezt azért, mert a férfi kísértetiesen hasonlít Szaddám Husszein volt iraki diktátorra.

További képekért kattintson.
További képekért kattintson.
Fotó: Al-Ahram

Az Al-Ahram egyiptomi lapnak az áldozat, Mohamed Bishr elmondta, hogy épp egy kávézóba tartott Alexandria nyüzsgő belvárosában, amikor három fekete öltönyös férfi betuszkolta egy kisteherautóba. "A három ember, pisztollyal az övén, kirángatott az autómból és a fejemet ütve egy kisteherautóba kényszerített" – mondta a lapnak Bishr a kórházi ágyáról.

A férfi végül megmenekült, az elrablói kidobták az utcán. Bishr fia szerint apjának korábban egy iraki dialektust beszélő csoport 333 ezer dollárt ajánlott azért, hogy játssza el Szaddámot egy pornófilmben, de ezt elutasította. Ezután számos telefonhívást kapott, amiben azzal fenyegették, hogy elrabolják, ha nem hajlandó leforgatni a videót.

Feltételezések szerint a banda eredetiként próbálta volna beállítani a videót, hogy el tudja adni a nemzetközi médiának. Szaddám Husszein, akit 2006-ban végeztek ki Bagdadban, számos hasonmást alkalmazott, hogy helyettesítsék a közszereplései alkalmával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport