Rabszolgaként tartotta adósát a bükkaranyosi uzsorás

2011.10.13. 15:15 Módosítva: 2011.10.13. 15:48
Rendszeresen verte és a csirkeólba zárta egyik adósát egy bükkaranyosi uzsorás. Az előzetes letartóztatásba vett férfi havi száz százalékos kamatra adott kölcsön, adósait rendszeresen fenyegette.

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy uzsorázással és más, súlyos bűncselekményekkel gyanúsított bükkaranyosi férfit. A 45 éves gyanúsított a rendőrség szerint több adósát bántalmazta és fenyegette, egyiküket még a szabadságától is megfosztotta, rabszolgaként dolgoztatta.

A gyanúsított tavaly októbertől több rászorultnak adott uzsorakölcsönt - kisebb összegű készpénzt adott áldozatainak, akiknek irreálisan magas áron adott el élelmiszereket hitelbe.

A kölcsönök után havi száz százalékos kamatot számolt fel. A több adósát veréssel és családja kiirtásával fenyegette, egy korábban nála dolgozó 41 éves áldozatát pedig lakására hurcolta és akarata ellenére dolgoztatta.

A férfit rendszeresen verte és a szociális segélyét is elkobozta. Hogy ne tudjon elszökni, rendszeresen a csirkeólba zárta.

Az elkövetőnél megtartott házkutatáson különböző, engedély nélkül tartott lőszereket foglalt le a rendőrség, ezért lőszerrel visszaélés miatt is eljárás indult ellene.