Béla
12 °C
27 °C

Magyar kokaincsempészeket fogtak Írországban

2011.10.14. 00:00 Módosítva: 2011-10-14 00:01:14
Másfélmilliárd forint értékű kokaint foglalt le az ír rendőrséf, egy-vagy két magyart is letartóztattak az akció során.

Nagy mennyiségű kokaint foglalt le csütörtökön az ír rendőrség. Az ügyben egy - más értesülések szerint két - magyar állampolgárt is őrizetbe vettek.

Az RTÉ ír közszolgálati médiatársaság honlapján csütörtök este megjelent beszámoló szerint a rendőrök a vámőrséggel együttműködve 5 millió eurót meghaladó (másfél milliárd forint) utcai értékűre becsült, magas minőségű kokaint foglaltak le a dél-írországi Cork megyében.

A szállítmány a hollandiai Rotterdamból érkezett Cork kikötőjébe, ahonnan továbbszállították a közeli Bartlemybe. A rendőrök itt léptek közbe, és az RTÉ híradása szerint őrizetbe vettek egy 56 éves magyar és egy 45 éves ír állampolgárt.

Az Irish Times című vezető ír napilap internetes kiadásának csütörtök esti értesülése szerint azonban az 56 éves személy német állampolgár.
Az RTÉ és az Irish Times híradása megegyezik ugyanakkor abban, hogy ezután további három személyt vettek őrizetbe, közülük kettő ír, egy pedig magyar. A két írt Dublinban, a magyart Corkban fogták el.
A kábítószerfogást az ír rendőrség és a vámhivatal, valamint az Europol, az Interpol és a holland bűnüldöző hatóságok közös felderítő művelete előzte meg.